Tak toto sme my – náš skvelý tím

Jozef alias Ocino

Dôležitý člen tímu, ktorý dbá na starostlivosť o stroje, technológie, kalkulácie, štatistiky a zlepšovanie výroby.

Silvia ml. alias Cica

Ďalšia členka nášho tímu, ktorá má pod palcom, komunikáciu zo zákazníkmi, správu webu, design, balenie našich výrobkov, výrobu sušených výrobkov a podpora ostatným (na fotografii druhá zľava).

Rafaela alias Herečka

Náš strážca hygieny, poriadku a podpora všetkého, čo sa robí – varenie, sušenie, lisovanie, upratovanie (na fotografii druhá sprava).

Silvia alias Mamina

Dohliada na dodržiavanie receptov, aby naše varené výrobky boli chutné, čerstvé a okulahodiace (na fotografii prvá sprava).

Mária alias Miška

Náš tím uzatvára naša stará mama (na fotografii chýba), ktorá nám dodáva skvelé recepty, stará sa o naše sliepočky, zdravé vajcia a je neodmysliteľnou podporou pre nás ostatných. 

 

Naša firma

vznikla v auguste roku 2017. Po dvoch rokoch hľadania a premýšľania s čím, ako a prečo začať, sme nabrali odvahu a pustili sa do toho. Vždy sme chceli vyrábať niečo, čo sa dá chytiť do rúk. Pozrieť a vyrobiť to vlastným pričinením a vlastným rozumom. Celý čas sme premýšľali. Čo to je? Čo nám chýba? Čo by nás obohatilo alebo priviedlo na nové chute? Zároveň posunulo ďalej a potešilo? Vpred nás viedla myšlienka, keď sme s láskou spomínali na dobroty, ktoré vedela pripraviť len naša stará mama. Neuveriteľné parené buchty, domácu knedľu, rezance do nedeľnej polievky a veľa ďalších skvelých dobrôt.

   Nemohli sme si nikde zakúpiť alebo zadovážiť produkty vyrobené podľa pôvodných technológií. Tak aby boli zdravé aj chutné.  Väčšina výrobkov na trhu obsahuje dochucovadlá, stabilizátory, emulgátory, zahusťovadlá a umelé farbivá, ktoré tieto výrobky vzďaľujú na kilometre od zdravých. A to bol jeden z dôvodov, prečo sme sa pustili do skúšania a výroby domácich produktov. Naše začiatky boli veľmi úsmevné. Prvý krok. Prezreli sme špajzu starej mamy a objavili sme jej starú knižku receptov. V nej sme našli postup na výrobu parených knedlí, slivkových buchiet, rezancov, pagáčov a mnoho ďalších výborných receptov, ktoré postupne nájdete v našej ponuke.

    Vo väčšine našich domácich produktov tvoria základ vajíčka. Rozhodli sme sa používať naše vlastné, ako za starých čias. Vtedy malo vajíčko tvrdú a pevnú škrupinu, krásnu veľkosť a keď sa rozbilo o tanier alebo panvicu, tak sa vo vnútri skrýval veľký bielok a nádherné žĺtko sfarbené až do oranžova. Také vajíčka znášali len sliepky, ktoré boli chované vo voľnom výbehu, doslova sa pásli. Mali tiež prístup k čerstvej tráve, púpave, žihľave, ďateline, liečivým rastlinám, ktoré blahodárne pôsobili na ich kondíciu. Zároveň zlepšovali zdravotný stav sliepok, kvalitu vajíčok, ich zloženie, ako aj bezprostredné zafarbenie žĺtka. Súčasná ponuka vajíčok v obchodoch je obmedzená na vajíčka z uzavretých chovov.

bio vajcia volny chov Uzaja.sk

Pri tomto spôsobe chovu sú sliepky kŕmené len zmeskami a farba žĺtka ich vajíčok je tvorená potravinovými farbivami, kurkumou a beta karoténom. A to je skutočne vidieť, nakoľko žĺtka z takýchto vajíčok sú až neprirodzene sfarbené. My sme sa rozhodli pre biochov sliepok a produkciu zdravých vajíčok. Naše sliepky sa počas celého roku pohybujú a pasú vo voľnom výbehu. Majú k dispozícií dostatok zeleného krmiva pre zdravé vajíčka aj ich dobrú kondíciu. V zime sliepky nemajú čo spásať, nakoľko zeleného a prirodzeného krmiva je nedostatok. Vtedy prichádzajú na rad krmivá, ktoré sú výsledkom našej celoročnej práce v ich príprave na zimné obdobie. Počas jari, leta a jesene kosíme, sušíme, drvíme trávu, žihľavu, ďatelinu, lúčne seno, ktoré obsahuje aj liečivé rastliny. Potom celý objem takto pripraveného krmiva starostlivo uskladňujeme a podávame našim sliepkam počas zimy.

Z niektorých sušín ako sú žihľava a liečivé rastliny, pripravujeme zápary (podobné ako čaje pre ľudí), ktoré podávame našim sliepkam.

Okrem týchto pôvodných receptúr, pridávame do našich výrobkov vodu, ktorú obohacujeme cez bio úpravu patentovanú rakúskym lesníkom, vynálezcom a spisovateľom Viktorom Schaubergerom. Tú istú vodu podávame aj našim sliepkam.

Domáce produkty, ktoré vyrábame sú chutné a oku lahodiace.  Ale zároveň musia spĺňať aj prísne kritéria nielen hygienických noriem, ale aj zákonov o výrobe, zložení, trvanlivosti, uskladnení a spracovaní.

Naše vajíčka, parené buchty, knedle, rezance a ostatné domáce produkty sú pravidelné testované v laboratóriách Štátnej veterinárnej a potravinovej správy. Náš chov sliepok je pod pravidelným dohľadom veterinára.

Pre nás je to prestíž a výzva vyrábať výrobky, ktoré neobsahujú konzervačné látky, emulgátory, zahusťovadlá, umelé farbivá a urýchľovače hustenia. Tak aby boli zároveň poctivo, ručne, kvalitne a chutne pripravené. Vytvárame zdravé, domácky vyrobené produkty pre všetkých. 

Všetkým našim zákazníkom prajeme:

Dobrú chuť!